zwanger in corona tijd
15506
post-template-default,single,single-post,postid-15506,single-format-standard,bridge-core-2.2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

zwanger in corona tijd

zwanger in corona tijd

“Morgen weet ik of het een jongen of een meisje wordt,” vertelt ze me met een grote glimlach. “Ik ben zo benieuwd!” “Vind je het eigenlijk spannend om zwanger te zijn in Coronatijd?” vraag ik haar. Ze kijkt me nadenkend aan. “Nee, eigenlijk niet. Natuurlijk ben ik nog voorzichtiger. Maar ik vind het eigenlijk wel ontspannen. En verder probeer ik zo gezond mogelijk te leven”.

Gezond leven is ontzettend belangrijk, zeker ook als je zwanger bent. Maar is gezond leven in Corona tijd dan zo heel anders dan anders? En…. hoe ga je om met iedereen die er wat van vindt wat je eet en drinkt en doet? 

Als je zwanger bent is je weerstand lager, dus is het belangrijk om die weerstand een extra zetje te geven. Dat doe je door gezond, gevarieerd, vers en vitaminerijk te eten. Tips hiervoor kun je vinden op www.thuisarts.nl/zwangerschap/ik-wil-gezond-eten-tijdens-mijn-zwangerschap.

Ook is het goed om te weten wat je tijdens je zwangerschap beter niet kunt eten en drinken. Op de site van het Voedingscentrum staat een handige tool om dat eenvoudig te checken www.voedingscentrum.nl/nl/zwanger-en-kind/zwanger/wat-kan-ik-wel-en-niet-eten-tijdens-mijn-zwangerschap

Roken en alcohol

Roken tijdens je zwangerschap is schadelijk voor je ongeboren kindje, dus rook niet! Als je wilt stoppen met roken kun je daar op veel manieren ondersteuning bij krijgen. Vraag je verloskundige of huisarts om hulp en informatie. Ben je al gestopt maar heb je behoefte aan support, kijk dan eens samen met je omgeving op www.helpeenstopper.nl.

Ook alcohol kan al in kleine hoeveelheden schadelijk zijn voor je kind. Dus gebruik geen alcohol tijdens je zwangerschap. Hulp nodig? Kijk eens op www.alcoholenzwangerschap.nl of op www.alcoholinfo.nl/zwanger/zwangerschap van het Trimbos instituut. Je kunt natuurlijk ook altijd bij je huisarts of verloskundige terecht.

Iets te vieren? Dan zijn er voldoende alcoholvrije bubbels en wijnen te krijgen!

Slapen

Voldoende en goed slapen is belangrijk tijdens je zwangerschap. Geef toe aan je vermoeidheid en ga lekker vroeg naar bed. Qua fear of missing out scheelt het dat je met Corona en de avondklok toch niet naar feesten, festivals en kroegen kan. Lukt het slapen niet, vraag je verloskundige dan om tips!

Sporten

De sportscholen zijn nog steeds gesloten, maar in en om het huis zijn er voldoende alternatieve mogelijkheden om te blijven bewegen. Lekker in de buitenlucht fietsen en wandelen. Check bij je verloskundige wat past bij jou!

We wensen je een gezonde zwangerschap!