Kraamtijd in een Kraamhotel? Dit is waarom moeders daarvoor kiezen!
15514
post-template-default,single,single-post,postid-15514,single-format-standard,bridge-core-2.2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Kraamtijd in een Kraamhotel? Dit is waarom moeders daarvoor kiezen!

Kraamtijd in een Kraamhotel? Dit is waarom moeders daarvoor kiezen!

Als je zwanger bent sta je in Nederland al snel voor veel keuzes. Welke verloskundige kies ik? Wil ik in het ziekenhuis of thuis met mijn verloskundige bevallen? Welke kraamzorgorganisatie kies ik? Welke wensen heb ik voor mijn kraamtijd?

In Nederland kiezen zwangeren zelf hun verloskundige. Sommigen zoeken een praktijk dicht bij huis, anderen kiezen voor de praktijk die hun zus of vriendin aanbeveelt en weer anderen kiezen voor de praktijk die hen het meest aanspreekt.

Je mag in Nederland ook zelf bepalen hoe en waar je bevalt (tenzij er complicaties zijn in de zwangerschap of tijdens de bevalling). Je verloskundige kan zowel thuis als in het ziekenhuis je bevalling begeleiden, informeer bij haar naar de mogelijkheden.

Bevallen met je eigen verloskundige thuis of in Geboortehuis Maas? Dan is er ook altijd een kraamverzorgende aanwezig. Zij assisteert de verloskundige en coacht jou tijdens de bevalling en zorgt in de uren daarna voor jou en je baby.

Jouw kraamtijd moet natuurlijk onvergetelijk zijn. In de regio Rotterdam heb je zelfs daarbij een keuze. In Rotterdam zijn er namelijk drie hotels waar je de kraamtijd of een deel daarvan kunt doorbrengen. Eén daarvan is Geboortehotel Maasstad in Rotterdam Zuid.

Een verblijf in Geboortehotel Maasstad is eigenlijk een brug tussen je bevalling en thuiskraamzorg. Je krijgt in Geboortehotel Maasstad 24 uur per dag de zorg en ondersteuning die je nodig hebt. Je verblijft op een eigen, comfortabele hotelkamer die helemaal is ingericht op jou en je pasgeboren kindje. Kraamverzorgenden staan dag en nacht klaar om voor jou en je baby te zorgen en je te helpen. Ook leren ze jonge ouders alles wat ze moeten weten over de verzorging van hun baby.

Hoe lang je in Geboortehotel Maasstad wilt verblijven, bepaal jij zelf (check je verzekeringspolis) en hangt af van jouw eigen wensen en thuissituatie. De meeste ouders verblijven 3 tot 5 dagen in het geboortehotel, sommigen langer. Als je daarna naar huis gaat heb je in de meeste gevallen dus ook nog recht op kraamzorg thuis. Dat kan een kraamverzorgende van dezelfde organisatie zijn of van een collega organisatie.

Dus woon je in Rotterdam Zuid of omgeving? Dan hoef je niet te kiezen maar kun je een verblijf in Geboortehotel Maasstad ook prima combineren met thuiskraamzorg. En dat is misschien wel het allerfijnste!

Na je bevalling verblijven in Geboortehotel Maasstad? Schrijf je hier in (https://www.kraamzorgrotterdam.nl/inschrijven/). Als je wilt bevallen in Geboortehuis Maas kun je je (https://geboortehuismaas.nl/de-bevalling/aanmelden-bevalling/) hier inschrijven.

Geboortehotel Maasstad ligt pal tegenover het Maasstad Ziekenhuis op de zorgboulevard. Na je bevalling brengt een kraamverzorgende je binnendoor naar het geboortehotel.

Meer weten? Kijk op https://www.kraamzorgrotterdam.nl/kraamzorg-hotel/geboortehotel-maasstad/ of bel 010 2826230.