Flexplekken in de kraamzorg? Bij ons is geen dag hetzelfde!
15525
post-template-default,single,single-post,postid-15525,single-format-standard,bridge-core-2.2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-21.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Flexplekken in de kraamzorg? Bij ons is geen dag hetzelfde!

Flexplekken in de kraamzorg? Bij ons is geen dag hetzelfde!

De eerste dag bij een nieuw gezin. Mevrouw is even rusten en ik raak aan de praat met de kersverse vader. We hebben het over werk en hij vertelt dat hij het de laatste tijd niet zo naar zijn zin heeft op kantoor: sinds kort zijn er alleen maar flexplekken. ‘Ja, dat is een nadeel geen vast plekje. Je gaat natuurlijk niet elke dag opnieuw gezinsfoto’s en een plant mee naar kantoor slepen.’ Hij gaf aan dat hij vooral steeds moest wennen aan het zitten in een andere hoek tegenover een andere collega. En natuurlijk steeds die bureaustoel verstellen. ‘Dat lijkt me ook wel irritant’, zeg ik. ‘Wel steeds hetzelfde kantoor op hetzelfde adres?’ vraag ik lachend. ‘Ja natuurlijk’, zegt hij. ”Dus dezelfde bureaus, dezelfde apparatuur, dezelfde groep collega’s, dezelfde koffiemachine en hetzelfde toilet? Het wordt voor jullie schoongehouden, je weet waar alles ligt en wat je aan de mensen om je heen hebt? ‘Dat wel’, zegt hij en ik zie dat het hem een beetje begint te dagen.

‘Je bent zeker niet de juiste persoon om over mijn flexplek te klagen’, zegt hij. ‘Dat mag best hoor, maar je hebt kans dat ik het een beetje bagatelliseer’, zeg ik plagend. ‘Jij moet natuurlijk steeds naar een ander gezin op een ander adres’. ‘Ja precies. In een andere gezinssamenstelling, vaak uit een andere cultuur, soms in een andere taal, met of zonder wat voor huisdieren dan ook, met andere spullen op andere plekken, een andere baby (gelukkig maar), anders werkend apparatuur, andere verwachtingen, wensen, gewoonten, geloven, tradities en opvattingen. Een ander bevallingsverhaal van een andere kraamvrouw met anders werkende hormonen en een anders werkend lichaam.’

De vader heeft de komende weken vaderschapsverlof en hij besluit even niet meer aan werk te denken. We spreken de wensen van het gezin en wat ik naast de verzorging van moeder en kind nog meer ga doen. Het koffiezetapparaat mag ik gelukkig aan hem overlaten.

Na een paar dagen komt hij toch nog even terug op ons gesprek. ‘Ik denk dat ik best wat flexibeler mag denken over mijn werkplek’, zegt hij. ‘Ik hoop dat je daar gelukkiger van wordt’, zeg ik. ‘Wat loop je toch allemaal mee te slepen in die enorme tas van je? Vraagt de vader mij. Ik kan het niet laten om nog even te plagen. “Gezinsfoto’s en een plant natuurlijk. Hoe moet ik me anders thuis voelen op mijn flexplek?”

Lijkt het jou ook zo leuk om een baan te hebben waarbij geen dag hetzelfde is? Ben jij net zo flexibel en enthousiast als onze collega Nickey? Solliciteer dan op de combi functie van kraamverzorgende bij Kraamzorg Rotterdam of KraamzorgNU in Den Haag! Bekijk de vacatures op www.werkenbijkraamzorgrotterdam.nl/vacatures.